Vopselele care reacționează la lumina neagră aparțin grupului de vopsele cu efecte fotoluminescente deoarece au proprietăți fizico-chimice care le fac să fie luminoase în anumite situații. Vopselele lumină neagră produc fotoluminescență în reacție la lumina cu ultraviolete.
Vopseaua fluorescentă la lumina UV este diponibilă în partea de jos a pa...
> Lire plusVopselele care reacționează la lumina neagră aparțin grupului de vopsele cu efecte fotoluminescente deoarece au proprietăți fizico-chimice care le fac să fie luminoase în anumite situații. Vopselele lumină neagră produc fotoluminescență în reacție la lumina cu ultraviolete.
Vopseaua fluorescentă la lumina UV este diponibilă în partea de jos a paginii, în 8 culori pentru gama de vopsele pe bază de apă și 8 culori pentru cernelurile pe bază de solvent.
La nivel molecular, pigmenții vopselei se activează atunci când sunt expuși la lungimi de undă a luminii din gama curpinsă între 360 și 380 de nanometri.
Rezultatul este o emisie de lumină colorată, intensă și care nu scade în intensitate. În schimb, fenomenul luminos dispare imediat ce sursa de lumină (neon UV, leduri UV, lampă UV) este înlăturată.
UTILIZARE ȘI DESTINAȚIE:
Suprafețele precum ziduri, hârtie, pânză, lemn sunt foarte potrivite pentru vopselele Moonglo. Aceste produse nu sunt destinate în mod normal aplicării pe piele. Gama de „cerneluri” reprezintă o formula lichidă pentru imprimare sau marcaje, cu o culoare pe bază de apă și 7 culori pe bază de solvent.
ASPECT:
În timpul zilei, vopselele sunt perfect incolore, au un aspect albicios și sunt semitransparente. Doar în prezența unei lumini de aproximativ 360-390 nm culorile apar și luminează. Sunt ele cu adevărat invizibile?
Vopselele sunt diferite de cerneluri: vopselele pot lăsa urme albicioase vizibile atunci când sunt aplicate pe suprafețe de culoare foarte închisă. În schimb, cernelurile lichide sunt invizibile aproape în totalitate.
DENUMIRE:
Aceste vopsele sunt numite „fluorescente invizibile”. Se pot categorisi ca vopsele lumină neagră, Blacklight sau fluorescente UV. Sunt vopsele care sunt diferite de gama convențională de produse fluorescente pe care toată lumea o cunoaște bine: acestea din urmă nu sunt incolore, sunt „culori fluorescente” foarte vizibile pe timpul zilei și care sunt la fel de eficiente precum cele din gama invizibilă.
AMESTEC:
Culorile primare (roz, verde, albastru, galben) se pot amesteca pentru a obține alte culori precum violet, roșu, alb sau oranj (pe baza principiului culorilor de lumină). Anumite culori, precum verdele, sunt mai intense și mai bine percepute de ochiul uman decât altele, cum sunt albastrul sau galbenul.
Să ne amintim ce este lumina ultravioletă: lumina este un ansamblu de raze, din care o mică parte reprezintă lumina vizibilă de către ochiul uman. Această undă se măsoară în nanometri (nm). Gama vizibilă începe de la violet cu 395 nm, trece prin toate culorile curcubeului și ajunge până la roșu câtre 920 nm.
Ultravioletele sunt raze cu lungime de undă scurtă, mai energetice, și sunt invizibile (200 – 365 nm). Este aceeași situație cu lumina roșie, care devine infraroșu, și este invizibilă dincolo de 920 nm.
Știați că Soarele emite raze pe totalitatea lungimilor de unda? Mai ales pe frecvența faimoaselor UV! Iar cum vopselele Blacklight reacționează la razele ultraviolete luminând, ei bine, în plină zi, fenomenul fluorescent nu se abate de la regulă: culorile se vor aprinde atunci când sunt expuse la lumina solară, doar că noi nu le vom percepe foarte puternic, deoarece fluorescența emisă este mai scăzută decât luminozitatea ambientală.
De altfel, nu este recomandat ca produsele vopsite cu vopsea fluorescentă să fie expuse la lumina solară pentru un timp îndelungat. Dacă au fost expuse prea mult, se va vedea o alterare a calității, mai ales la culorile violet, alb și galben. Această reacție poate fi reversibilă.
Conforme cu regulamentul (CE) nr. 1272/2008, directivele 67/548/CEE, 1999/45/CE și a modificărilor lor, aceste vopsele nu prezintă niciun pericol fizic. Formula vopselelor nu este dăunătoare nici pentru sănătate, nici pentru mediul înconjurător.
> Reduire.
.
.
.
.
.