Pistoalele HVLP pentru vopsirea caroseriilor utilizează un volum mare de aer și funcționează pe bază de presiune. Avantajul vopsirii cu pistolul și a pulverizării cu presiune mică este că transferul de vopsea pe suprafață se face mai bine. Un pistol de vopsit este prevăzut cu o intrare pentru produs (rezervorul) și o intrare pentru aer (furtunul...
> Lire plusPistoalele HVLP pentru vopsirea caroseriilor utilizează un volum mare de aer și funcționează pe bază de presiune. Avantajul vopsirii cu pistolul și a pulverizării cu presiune mică este că transferul de vopsea pe suprafață se face mai bine. Un pistol de vopsit este prevăzut cu o intrare pentru produs (rezervorul) și o intrare pentru aer (furtunul de aer comprimat). Prin duza sa, pistolul pulverizează și atomizează un amestec de aer și vopsea.
De fapt, vechile pistoale HVLP funcționau cu presiune ridicată: o mare parte din vopsea sărea de pe suprafață, astfel că raportul de transfer al produsului pe suprafață nu era optim, iar produsul era risipit.
Exemplu: 1 litru pulverizat = 0,5 litri pe suprafața vopsită.
Acesta are nevoie de un compresor mai mare comparativ cu pistoalele de vopsit convenționale. În orice caz, este nevoie să aibă un debit și o presiune suficiente pentru a executa corect procesul de vopsire și a reuși un finisaj metalizat sau, de exemplu, un luciu optim.
Fiind cunoscut faptul că pistoalele HVLP consumă foarte mult aer și mai puțină vopsea, o presiune de aer prea mică, sau care scade în timpul procedeului de aplicare, va cauza adevărate defecte, sau cel puțin un finisaj de o calitate foarte slabă: de exemplu, un strat uscat de vopsea care nu va fi neted, întins, va fi adunat sau cu efect de coajă de portocală. Acest lucru poate cauza și o diferență de nuanță atunci când se aplică vopsele metalizate sau transparente.
Atunci când se aplică grunduri de diverse tipuri cu un pistol de vopsit HVLP, va fi nevoie de puțin mai multă presiune de aer, un nivel de presiune de la 2,5 la 3,5 bari.
Grundurile sunt mai dense, mai vâscoase. În plus, în aceste etape de pregătire a suprafeței este important să pulverizați maximul de produs într-un timp cât mai scurt, fără să vă îngrijorați să obțineți un finisaj perfect!
În mod normal, trebuie să aveți în vedere instrucțiunile vopselei sau lacului care urmează să fie aplicat. Astfel, în fiecare fișă tehnică veți găsi presiunea recomandată pentru aplicare.
În general, aceasta este de 2-3 bari. Atenție! Fiecare vopsitor este liber să ajusteze amestecurile și diluția, precum și presiunea de aer în funcție de preferințe, stil, temperatură, anotimp!
> Reduire.
.
.
.
.
.